Selecteer een pagina

Esther


“We zijn erg fijn geholpen door enthousiaste medewerksters. Meteen de 1e keer mijn droomjurk gevonden”
Esther

Nadia


“Bruidsmodezaak die alle tijd voor je neemt. Vriendelijke medewerkers met goed advies! Super tevreden. ”
Nadine

Kim


“Super tevreden. Ben supergoed geholpen.
Helemaal niet opdringerig en eerlijk advies.”
Kim

Dorine


“Ik voelde me direct op mijn gemak. Ze besteden veel aandacht aan je wensen. Perfecte service !”
Dorine

Kelly


“Wat voelde ik me een mooie bruid, dankzij het prachtige handwerk aan mijn jurk van Bijsterveld. Aanrader voor de toekomstige bruidjes.”
Kelly

Nieuwste Collectie Trouwjurken

Géén Vermaakkosten

Eigen Atelier

Perfecte service

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Kousenband trouwen

Een kousenband hoort erbij als u gaat trouwen. U kunt de mooiste kousenbanden bestellen in de webshop van Bijsterveld Bruidsmode. Er zit een hele traditie achter het dragen van een kousenband tijdens het trouwen.

Traditie kousenband en trouwen

De traditie was dat de bruidegom deze met zijn tanden van haar been haalt. Dit staat voor seksuele trouw. De kousenband zelf staat voor de maagdelijkheid van de vrouw. Als de vrouw toestond dat de man de kousenband verwijderde was dit een teken dat ze bereid was om haar maagdelijkheid op te geven. Oehlala!

Daarom gooit de man de kousenband achterstevoren over zijn schouder naar de vrijgezelle mannen. (Op dezelfde manier zoals de bruid haar bruidsboeket gooit) De gelukkige man die de kousenband vangt, word volgens de traditie de eerstvolgende bruidegom. Dat hoefde gelukkig niet perse met de dame die het bruidsboeket ving.

 Een kousenband dragen als u gaat trouwen hoort er dus echt bij!

Bestel online

U kunt de mooiste accessoires op het gebied van bruidsmode heel gemakkelijk online bestellen in de webshop van Bijsterveld Bruidsmode; al meer dan 60 jaar een begrip op het gebied van bruidsmode. Bekijk ons aanbod online. Hebt u vragen? U kunt ons telefonisch bereiken via 0492-523064.